Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

w odpowiedzi na róż

http://www.cytaty.info/erotyk/myslezekochamokragly1.htm#OF9lcm90eWtfNDM3ODU5

a w moim domku
bez różowego dachu
niebieskich klamek
i pouchylanych w niedomówienia drzwi

nie rysuje się portretów kobiet
a nawet plastikowych
w blond czesanych lalek

żeromski miał chociaż domy szklane
a w mojej przeźroczystości
nawet ślepy by nic nie wymacał

nie poczuł chłodu na ścianie

a jednak
pamiętam że moje lalki
nie były w dzieciństwo porozrywane

dłoń trzymała się korpusu
twarde jak diament
a ja wyceniłem swoją zabawę
w kamień

taki rzeźbiarz
jak wypłowiały atrament
pośród zżółkłych kartek
gdzie nadzieja opisywała lament

a dziecko we mnie
siało w polu wiatr
we mnie strach

a w nich
oczy porozlewane
na świat

14 256 wyświetleń
276 tekstów
32 obserwujących
  • 17 June 2018, 15:29

    Czytam, czytam, ale czy tam?
    Jeśli alkohol z niepewnego źródła, to półmrok może być nawet po jednym...
    Miłego popołudnia. :))

    od .Rodia
  • .Rodia

    17 June 2018, 13:58

    a to jednak mnie czytasz gdzieś tam hehe

    yestem - jeszcze nie miałem tego przed oczyma, ale po kilku jest już półmrok i półspostrzegawczość

  • 16 June 2018, 21:39

    Nie doceniasz ślepych po alkoholu, widzą wszystko. :)
    Dobrej nocy, :))

  • .Rodia

    4 March 2016, 20:26

    bardzo ciekawa opinia

    lubię takowe czytać
    dzięki za odwiedziny Madzia

  • giulietka

    4 March 2016, 11:14

    Bardzo obrazowy krajobraz dzieciństwa, które wyrasta z nas, wyglądając spoza, jak zbyt długie nagle ręce z dziecięcych rękawów.

    od Naja
  • 1 March 2016, 19:00

    Ładne.
    Pozdrawiam. :)

  • .Rodia

    29 February 2016, 21:03

    cieszę się

    myślę że Klaudia na to zasłużyła
    więc się dołączyłem do domku dla lalek

  • Naja

    29 February 2016, 21:02

    Świetna odpowiedź... :-)

    To jakby dwa wiersze. Ten do połowy to opis teraźniejszości - pustki i niemocy. Ten od połowy, to jakby rozbrat z przyczyną tego co do połowy.
    Tak w wielkim skrócie...