Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miau

A tyle słów, czynów, myśli
A może co się dziś
przyśni? Coś może o
smaku wiśni
zawiśniętych, zawiniętych.

A tyle tego, za dużo
wyłączyć bym chciał
na raz "miau"
na dwa "miau"
Idzie tu to to
ciche a głośne
głośne a mikre
łamie lodu krę
Kręci i nęci
w wyrazie dobrych
chęci. Ruchliwsze od
rtęci.

Od ściany do ściany
życiem pijany
od bloku do
bloku w amoku
przenika podziały
i działa magia
ciała cała w całości
z miłości.

Bo to proste
Toż to klarowne
najsłodszym jest
to

co niewymowne.

12 242 wyświetlenia
135 tekstów
3 obserwujących
  • Monika M.

    6 July 2020, 12:42

    "zawiśnięta w czekoladzie":)