Menu
Gildia Pióra na Patronite

,,Lejwody"

A Ty mieszasz ten cement w tej głowie,
żeby ten fundament mocny był i solidny
To Ci leją tej wody aż tyle, że na tym błocie nie zbudują nic nigdy

Leją wodę, że niby piach sypią
i że wody nie lali przenigdy
piachu od dawna w swej głowie nie mają,
tam woda się leje na litry

Zarzekają się że mieszają i że
proporcje są oczywiste
a oczy wybałuszają że czyste są
I że bystre

Lecz wody wciąż dolewają
by błoto było najczystsze.

115 wyświetleń
2 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!