Menu
Gildia Pióra na Patronite

w inną stronę

a ty gładzisz
moje imię
dobrym słowem
powiedzianym
a ty pieścisz moje serce
czułym gestem
wykonanym

a ja myślę jak cię
skrzywdzić
czułym słowem
ironicznie
mam ukrywać to przed tobą
czy zachować się
klasycznie

uciec w myśli szafirowe
akceptować dziwne plany
wiem jak cierpisz
bo mnie kochasz
ja
nie jestem
zakochany

daj odetchnąć od ciężaru
zbędnych spojrzeń
czułych gestów

zdobądz się raz na odwagę
w inną stronę skieruj się
cóż
i poszukaj tam miłości
która spełni ciebie całą
to darmowy zew natury
nic nie będzie kosztowało

43 932 wyświetlenia
511 tekstów
16 obserwujących
  • jarekkozikowski

    28 January 2014, 17:20

    no właśnie pozdrawiam

  • RozaR

    27 January 2014, 23:18

    Oto akt rycerski i otwarty wobec bezsensu kobiecych wyobrażeń. Wiersz w skrócie : Odczep się idiotko.