Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ład nie Chaos

A tutaj gdzie idę krętą ścieżką,
Gdzie olśniewająca dopada mnie cisza,
Beztroska tu króluje,
Tu gdzie konary rozhulane przez wiatr,
Gdzie złociste listowie opada,
Gdzie igły na drzewach kołyszą się na strony świata,
I ten szum fal,
Fal które są daleko i blisko zarazem,
Które grają symfonię fenomenalną,
Tak niesamowitą dla uszu,
Marazm choć na chwilę przyćmiony zostaje,
By choć na te sekund kilkoro zastąpić mogły go,
Idylla i uśmiech ducha

8343 wyświetlenia
101 tekstów
0 obserwujących
  • fyrfle

    16 November 2018, 13:16

    Proste i piękne i krzepiące słowa.