Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jeszcze nie

A teraz nagle odejść stąd muszę,
Nieznaną mi ścieżką w daleki świat.
Zostawiam tobie wątłe swe ciało
I miłości na nim odciśnięty ślad.

Odchodzę tam, gdzie wichry i burze,
A może słońce, jak żółty liść.
Lecz, co by nie było za tą zasłoną,
Wiedz, mój najdroższy, że muszę iść.

Słyszysz, jak deszcz po rynnie skacze?
To dzwony aniołów wzywają mnie.
Jeno echo twych słów powtarza ciągle
-jeszcze nie, jeszcze nie, jeszcze nie...

Dedykuję: Śmierci, co Panią życia jest

5917 wyświetleń
86 tekstów
19 obserwujących
  • krysta

    29 August 2014, 22:20

    ''Jeszcze nie'' - choć smutny , napisany pięknie.
    Pozdrawiam :)

  • 16 August 2014, 12:00

    Smutek mnie ogarnął.
    Podobają mi się Twoje wiersze, ale widać, że wiele w nich bólu.

  • zapach_bzu

    12 August 2014, 11:41

    Dziękuję Wam za opinie i czytanie mojego wiersza. Pozdrawiam ;)

  • onejka

    12 August 2014, 08:49

    Ładny, widać w nim kobiecą rękę i klimat :)

  • funeralofheart

    12 August 2014, 00:10

    Druga strofa cudnie.