Menu
Gildia Pióra na Patronite

A pewnego dnia...

A pewnego dnia,
Gdy słońce ogrzewać będzie ludzi
Stąpających po suchej ziemi,
Gwałtowna konwulsja ma Cię nie obudzi

A pewnego dnia,
Gdy chmury odpuszczą, dadzą sobie spokój
Niebo będzie puste,
Jak mój – chwil później – pokój

A pewnego dnia,
Gdy dzieci będą krzyczeć, bawić się i śmiać,
Wesele wokół, radość,
Nie znajdziesz też powodu, by łkać

A pewnego dnia,

Po prostu mnie zabraknie.

1134 wyświetlenia
27 tekstów
2 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    14 November 2013, 21:13

    po prostu

  • 14 November 2013, 21:08

    Niech spieszą się Cię kochac, żeby Cię nie zabrakło...

  • awatar

    14 November 2013, 14:13

    koniec świata

  • m.M

    14 November 2013, 13:49

    straszne
    i prawdziwe
    ...