Menu
Gildia Pióra na Patronite

Burza

A niebo jak wzburzone morze
chowa zachodzące słońce w chmurnym grobie
Z nieśmiałością ciemnieje, by za chwilę
z szałem gniewu burz pokazać siłę.

Piorun grzmoci w drzewo
Deszcz łez gniewnych w twarz zacina
wichura przeokrutny taniec języków swój zaczyna.

Łamie głowy, zgina dłonie
W myśli wpycha sny szalone
I tu - nagle - cisza, gwiazdy tylko
szepczą błyski, chmury nikną.

21 548 wyświetleń
318 tekstów
8 obserwujących
  • RudaDusza

    4 January 2017, 21:36

    Haha, nie, spoko, sama się zastanawiałam w pewnym momencie, czy tylko mi to tak dziwnie zabrzmiało ;P

  • 4 January 2017, 17:36

    Pierwszy strofa bardzo fajna, inspirująca.

    Ale ten grzmocący drzewo piorun, wybacz.
    Nie mogę przestać się śmiać. :)))))

    Nie chcę Cię urazić, jest zabawnie.