Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiersz o rzeczach pierwszych

A nawet jeśli wierzysz
To nie przestawaj i wciąż pytaj
Bo twoja wiara ta co nie pyta
Jest kością w gardle Boga.
Bo jak chcesz go poznać
Nie pytając o miłość na dziś
O rozkosz na wieczór i na noc sen
A czy ścieżką twoich oczu
Rano nie ma być wschód słońca
I zorze nad twardym spojrzeniem Rysianki
W sieć ścieżek w mapach
Twoich oczu
One wciąż muszą pytać
Żeby uzbroić każde słowo
Twojej modlitwy w uśmiech Boga
Na niebiesiech co tutaj na ziemi
Znaczy tyle co... cicha noc
I to że na drogę to zawsze...
Z Bogiem
A rankiem dzień dobry
Kocham Cię

297 734 wyświetlenia
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    22 February 2017, 13:31

    Dziękuję wszystkim za przycupnięcie i dobrej środy!

  • 15 February 2017, 20:55

    Poezja i mądrość zarazem. Pięknie.
    Cenny tekst.
    Pozdrawiam

  • dark smurf

    15 February 2017, 13:46

    a jednak to puściłeś :)
    pod dobrym skrzydłem kwitną najładniejsze wersy ;)