Menu
Gildia Pióra na Patronite

....01

A na deszczowe dni lubię poezję.
Kiedy każda kropla z osobna
opowiada jakąś historię.
Małą kursywą napisane
całe serce.
Z kubkiem herbaty w dłoni,
pod kocem przy oknie.
A na deszczowe dni lubię poezję.
Kiedy delikatne dusze pragną głosu.
Uciekają się do pisania,
lecz nie szukają rozgłosu.
A na deszczowe dni lubię poezję.
Kiedy każde uczucie jest widoczne,
miłość siedzi w fotelu obok.
A inne...
Inne spacerują po pokoju.
Burza mózgów.
A na deszczowe dni lubię poezję.
Kiedy każda kropla z osobna
opowiada jakąś historię.

3966 wyświetleń
47 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!