Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po rozum do głowy do Boga

a może tak bez słowa
odejdę i przestanę
zamieniać myśli w słowa...
już się nie będę cofać
przed końcem drogi
panicznie
po prostu pozwolę sobie
na upadek
z podziemnego piętra

i spadać będę na ziemię
która przede mną ucieka
aż Bóg się nade mną zlituje
i w jego ręce spadnę
dotykając gwiazd nieba

lecz Bóg mi powie:
jak ty pusto masz w głowie...
z powrotem postawi na ziemi
i szepnie: tu ci żyć trzeba
(14.01.2009-13.02.2009)

10 956 wyświetleń
85 tekstów
8 obserwujących
  • anomalia

    4 July 2010, 21:47

    Z reguły nie przepadam za wierszami, ale ten ma coś w sobie!

  • Ahawah

    4 July 2010, 20:01

    Dziękuję, twoje wiersze też mi się podobają, ale narazie nie mogę stawiać plusów niestety... pozdrawiam :)

  • awatar

    4 July 2010, 19:50

    Ładny wiersz, szczególnie dwie ostanie zwrotki, pozdrawiam +:)