Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nicość

A może ta nicość wokół jest tylko nicością
Nie szuka ani nie obcuje z niczym
Nie jest więc ani życiem ani śmiercią nawet
Żadnym początkiem ani końcem
Dlaczego rozciąga się nieustannie
nie dając się poznać
Wszystko jest tylko cząsteczkami które poddają się planetom i ich grawitacji i wirują wokół pod wpływem nazwanych przez nas praw i sił
Tylko ciemność jest stała i wszechobecna
Może ona specjalnie przed nami tak usilnie ucieka
Ten świat nasz jest tylko chwilowym rajem
Skończy się kiedyś przecież gdy wchłonie go słońce
Nie będzie wody naszej i piachu i zieleni
Może geniusze jeszcze znajdą ją w odległych miejscach
Tym samym ratując nas ale po co
skoro ta nicość pozostanie dalej po prostu nicością
taką nieco
bezsensowną

8312 wyświetleń
176 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!