Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

***

a może już czas
by opowiedzieć komuś
swoje bezludne palce

kanciastą koszulą
o północy
otulać w miękki sen

i tak przychodzić
co noc

bo może już czas
wypłakać ciemną jesień
aż do bezbólu

nieśpiesznie czmychnąć
w łono zimy
a pomiędzy
rozszerzać źrenice
albo chociaż serca

bo może już czas
by na powrót
stawało się wszystko.

9484 wyświetlenia
71 tekstów
80 obserwujących
  • Lacrimas

    7 May 2020, 17:12

    miło to czytać, dziękuję.

  • zatopiony.wrak.

    5 May 2020, 18:53

    niesamowite.

  • LadyDi

    8 December 2014, 23:01


    [ ]...bo może już czas
    by na powrót
    stawało się wszystko...[ ]

    Lacrimas
    pożeram Cię z apetytem :) każde słowo smakuje inaczej, każdy wers uśmiecha się w sposobie, całość to emocje...dziękuje za doznania

  • Lacrimas

    7 December 2014, 20:34

    Dziękuję, Kinga. :)

    nicola-57
    Dobrze było gościć. Tym bardziej, jeśli nie przyniosłem żadnych strat.
    I nie ma za co, Marianno.

  • nicola-57

    7 December 2014, 09:12

    dobrze było pobyć w tym wierszu - czas nie stracony. idę szukać... Dzięki Michale.

  • 6 December 2014, 23:30

    pięknie Michał ;)

  • Lacrimas

    6 December 2014, 23:14

    o sobie już na tyle, żeby czasem się rozgrzeszać z cudzego niedopatrzenia. ;)

  • one drop for all

    6 December 2014, 23:09

    czym więcej wiesz
    tym więcej wypada :)

  • Lacrimas

    6 December 2014, 23:07

    one drop for all
    ale ja się nawet nie wypieram. :)
    a co do sztuki - czasem wydaje mi się, że właśnie wychodzenie poza pewne standardy jest błędem.

    piórem1
    więc na zdrowie.

  • Lacrimas

    6 December 2014, 23:02

    krzywa Gaussa - ktoś musi być idiotą, żebyś czuła się mądrzejsza.

    dobrej nocy.