Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fyrfl pytanie

A może jest tak
Że za każde miłosne uniesienie
Umiera z głodu i pragnienia
Jedno etiopskie dziecko

A może jest tak
Że za każde muśnięcie warg kochanków
W gorący pocałunek przechodzące
Tysiąc somalijskich dziewczynek
Jest obrzezanych

A może jest tak
Że za każdy uśmiech posłany przyjażnie
Stu chłopczyków w Indiach
Porywanych jest na części zamienne
Dla spróchniałych bogatych starców

A może jest tak
Że za każdy oddech
Bóg szykuje tysiąc tsunami
Z milionami ciał gnijących w olchach
wzmocnionych krwią

A może jest tak
Że za wszystko
Absolutnie za wszystko
Musimy płacić straszliwą pomyloną cenę

297 714 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • Pytia

    30 November 2011, 20:47

    nie chcę mieć zadania, by ty nie chcesz być sobą