Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozsądek

A może gdybyś tak
Nie śmiał się w moją twarz,
Uśmiechnął się do mnie,
Powiedział choć raz, co tak naprawdę myślisz.

A może gdybyś tak
Nie kpił z własnego siebie,
Spojrzał w lustro radosny,
Powiązał myśli ze swoimi słowami.

A może gdybyś tak
Był szczery,
Ze mną,
Ze sobą,
Mielibyśmy szansę.

A może gdybym to ja
Nie wychodziła poza granicę zdrowego rozsądku,
Oczekiwała mniej,
Robiła więcej,
Nie potrafiłbyś mnie krzywdzić.

10 914 wyświetleń
136 tekstów
2 obserwujących
  • RozaR

    17 December 2015, 20:33

    Zmienił bym tytuł na ,,małomówny rozsądek"