Menu
Gildia Pióra na Patronite

Śmietnik

A może coś napiszę
A może nie
Dowolność opisuje
istnienie me
czasem ani me
czasem ani be
planu be brak
jedyny znak
zakaz parkowania
nie stawać, prze-
-stawiać me-
-ble, stagnacja
nie! nie chcę
jej, hej, za wcześnie
na smierć, za późno
na życie, nie!
nigdy nie jest
za późno żeby
otworzyć pandory
puszkę, poprawiam
więc krawat, poprawiam
muszkę i wstaję
i ruszam, mieszam
słówka, niech krążą
jak muszka owocówka
nad zgniłym światem
nad śmietnikiem
sens to ułuda co mami
prawda jest okrutna
wszyscy jesteśmy odpadami

12 241 wyświetleń
135 tekstów
3 obserwujących