Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na ostro

A może by tak prościej?
Połamać mi tylko kości.
W gips i by się zrosło
I wyszło z pamięci najdalej wiosną.

Albo jeszcze inaczej.
Zamęczyć mnie przez pracę.
Może chociaż nie zauważę
Jak bardzo jestem obdarta z marzeń.

Że jak? Wiem. Nie może być prosto.
Rany lepiej smakują na ostro
I lepiej żeby się nie goiło.
A nowe zadaje wciąż stara miłość.

3238 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • Alfa Centauri

    16 July 2015, 17:40

    CDN. :)
    Dziękuję za opinie i odwiedziny.
    A ta miłość cóż, nie dość, że żywotna, to chyba nieśmiertelna.
    Pozdrawiam ciepło.

  • finezja

    15 July 2015, 23:34

    No bo ta stara miłość, to jakoś tak nieustająco żywotna jest, nie wiadomo czemu. I rozrabia. Pozdrawiam.