Menu
Gildia Pióra na Patronite

Żal

A mówiłeś,
że zawsze będziemy razem,
że jestem dla ciebie ważna,
że nie umiesz beze mnie żyć…
A więc to były kłamstwa?
Odszedłeś tak nagle, bez słów.
Do dziś nie wiem – dlaczego.
Czekałam codziennie,
myślałam, że wrócisz…
I cóż były warte twoje słowa?
Na nic się zdały twoje obietnice.
Muszę nauczyć się żyć od nowa.
Twoje słowa,
tyle słów…
A wszystkie rzucane na wiatr.
Runął mój most do marzeń,
rozsypał się jak domek z kart.

6642 wyświetlenia
34 teksty
2 obserwujących
  • silvershadow

    2 June 2020, 16:20

    tak jak tęcza na pojedyncze barwy - cienia

  • 31 May 2020, 21:42

    Most do marzeń - każdy z nas taki ma. Każdy most kiedyś zadrżał może runął. Jedni go odbudowują inni wciąż patrzą na ruiny.
    Nie wszyscy wiedzą, że most nie jest jedyną drogą do spełnienia marzeń.
    Pozdrawiam.