Menu
Gildia Pióra na Patronite

nostalgia świąt...

a mi jest smutno
już nie ma świąt
takich jak dawno...
temu nie ten klimat
zgubił się nastrój
gdzieś ta magia
podziała się wokół

a mi jest smutno
prezentów wór
uśmiechu nie przyklei
na moich ustach
nic nie zastąpi
gdzie nie spojrzeć
sztuczne wszystko
każdy sobie
na pokaz
rzepkę skrobie
przy wigilijnym stole
zamiast opłatka
króluje nostalgia

a mi jest smutno
tęsknota panuje pusta
nie ma babci i dziadka
gdzie się podziała...
ta radość dawna
gdzie było pełno
zabaw i szumu
rodzina przygarniała
samotne serca
dzisiaj nie jest już
tak łatwo o rodzinną
atmosferę
każdy sobie sam...

93 675 wyświetleń
898 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!