Menu
Gildia Pióra na Patronite

Karma

A kiedy nadejdzie ten dzień...
W którym w końcu wszystko rozegra się...
dzień;
sądu waszego "ostatecznego"
dla Ciebie mój kłamliwy chłopaku
i dla Ciebie fałszywa koleżanko...
Poczekam jeszcze chwileczke...
później zbiorę plony moich nocy i dni...
tych nie przespanych
tych przeplakanych
tych przez was zmarnowanych...
Ocale tylko tych którzy trwale przy mnie stali...
Usiade wtedy w fotelu wieczorem...
poczekam aż Karma
odwaliy za mnie całą robotę.
I z uśmiechem na twarzy będę patrzeć jak sprawiedliwość życia was na ziemię powali...

36 732 wyświetlenia
330 tekstów
3 obserwujących
  • Grafit

    27 August 2020, 20:01

    Jeszcze tyle może się zdarzyć, że nie warto żyć w rozgoryczeniu i czekać na to, na co w wierszu liczysz.
    Lepiej odpuścić i żyć po swojemu :)