Menu
Gildia Pióra na Patronite

PIELGRZYMKA WYPOMINKOWA(Bazylika Bożogrobców w Miechowie)

A kiedy już wybieleją kości
Nas katolików
Którzyśmy powołali miłość Bożogrobców
To czy wy bezbożni
Jak oni
W tych swoich
Tramwajach różnorodności
Będziecie organizować biblioteki
Sierocińce domy opieki
Nad chorymi i starymi

Czy tylko będą to ruchome ambulatoria
A w każdym anioł śmierci
Z zastrzykiem pawulonu
Starym chorym psychicznie
Niepełnosprawnym upośledzonym
Poetom chmurnym
Jak zawsze płynącym do Źródła

A innego Źródła nie ma

297 714 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!