Menu
Gildia Pióra na Patronite

A kiedy jutro minie

A kiedy jutro już minie
na nowo pokocham ten świat
Każdą chwilę docenię
Choć powiedzą to wariat

Będę machał z daleka
Krzyczał dzień dobry wokoło
Ciepło przytulę człowieka
Dolo człowiecza dolo

Siądę pod lipą u Jana
I namaluję obrazy
Portrety jak u Tycjana
Niech ludziom dobrze się darzy

Poczuję jak rośnie trawa
I krople deszczu na twarzy
Zachwyci skarpeta dziurawa
I widok dziecka na plaży

I będzie tak normalnie
Ja pojąć tego nie zdołam
Prosto zupełnie zwyczajnie
Kocham Cię życie zawołam

I kiedy jutro już minie
Wróci porządek świata
Będę szanował ziemię
I cieszył się z wiosny i lata
(Halina Czajka)

164 wyświetlenia
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!