Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 28 November 2020

A kiedy

A kiedy ci mnie ubędzie
o chwilę
dni parę
miesiące

czy będziesz umiał
oddychać piersi połową ?

i czy ci słowik nocą
tam na polu
zaśpiewa miłośnie
wszystkie nasze kołysanki ?

czy mu szloch zawtóruje
że przepadły dwa życia
na jednym łez padole ...

83 962 wyświetlenia
973 teksty
64 obserwujących
  • wojtekp

    28 November 2020, 14:40

    Ostatnio byłem na pogrzebie i znalazłem się w rzeczywistości z tego wiersza.

    od onejka
  • Adnachiel

    28 November 2020, 08:31

    O tak, mogłem się zakładać, że ten tekst wyląduje dzisiaj na świeczniku :)
    Przepiękny, poruszający obraz, który niejednego czytelnika zatrzyma, zamyśli, zachwyci.
    Ze mną tak było :)
    Zapada głęboko do środka.
    Prawdziwa perła w koronie Obejeczko.

    Pozdrowienia! :)