Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nocna chwila

A już się
zastanawiałem
stojąc w rzece
raniąc stopy
ozorami kamieni

Niekiedy
przychodzi pierwsza
w nocy
i nie mogę spać
siada ze mną przy stole
pije kawę
i druga przychodzi
pije kawę
żółte światło
zamiast miłości
tańczy
opada na twarz
siny od rozczarowania
gęsty od snu
pejzaż miasta
zlany deszczem
oddycha

Ojcze nasz
mówi starsza pani
i rozpruwa się nożem
padając na twarz
z rozsypanym różańcem...

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Naja

    16 July 2021, 21:41

    Rozsypanych różańców, ostatnio bardzo wiele...

  • kuloodporna

    15 July 2021, 22:44

    ....niby chwila a ile może się zdarzyć...😉🌼🌼🌼