Menu
Gildia Pióra na Patronite

JO PILOT

A jo to zostane boinga pilotym
Jak wróna bede lotoł super samolotym
Wzniese sie we góre papa zrobie glebie
I beczki zaczne kryncić na pijanym niebie
Bez kołów wylunduje na łunce we trowe
Podyjde se do krowy i wydoje krowe
Mliko jak paliwo w bańke zatankuje
I zara zepowrotym z łunki wystartuje
Bede lecioł wolno przez kłymbiaste chmury
Tak by połomijać ze powietrza dziury
Aż dowieze mliko do Kutna na rynek
I tam je wyminie na wina pinć skrzynek
A późni jo stane...
Pirś wypne do przodu łeb zadre do góry
I popatrze w niebo przez błynkitu chmury
A kiedy tym widokim mocno sie podniece
Wypije pore winów...i pewno łodlece!

*Wiersza dedykuje naszym Kochanym Nowożyńcum

51 299 wyświetleń
588 tekstów
70 obserwujących
  • nicola-57

    10 September 2015, 18:10

    a ja dziś tak: BDB

  • M44G

    9 September 2015, 22:53

  • 9 September 2015, 22:52

    Po polsku też umiesz?

  • Sierjoża

    9 September 2015, 22:51

    To się cieszę na tę okoliczność. Tak tyż umię

  • 9 September 2015, 22:48

    Rozumiem. :))

  • Sierjoża

    9 September 2015, 22:44

    Ze łeba a we łebie to sam ni mum poincio skund. Tako juz moja natura je

  • 9 September 2015, 22:39

    To skąd te naleciałości ?

  • Sierjoża

    9 September 2015, 22:35

    Nie wim co tam sobie myślisz ale jo nie ze ślunska

  • 9 September 2015, 22:34

    Jestem w błędzie?

  • Sierjoża

    9 September 2015, 22:32

    A to je ślonska?