Menu
Gildia Pióra na Patronite

A jeśli

A jeśli wyłupią mi oczy
ciemność obdarzy mnie światem

A jeśli zęby me
szczernieją koszmaru obrazem
uśmiechać się będę

Jeśli zaś mózg pożrą białe larwy
zjedzą każdy neuron
każdą tkankę

Co jeśli zjedzą mi duszę
dusza ma wypełni pustkę
lub jej częścią pozostanie
na potępienie wieczności

A ja nie martwię się
póki widzę
cieszy się ona tym
co dobre i wspaniałe

17 453 wyświetlenia
212 tekstów
5 obserwujących
  • krysta

    25 October 2014, 00:52

    i niech cieszy dalej...
    ciekawy wiersz.