Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rycerzu.

A jeśli miałoby Cię nie być,
nie być tak po prostu?
Gdzieżby znalazł miejsce blask niejednokrotny?
Gdzie podziałoby się honor, szczera prawda
i znalazły przecie pokora, odwaga?

Nadzwyczaj dobry i szlachetny,
rycerzu moich czasów,
nie daj mi zapomnieć,
że wciąż jeszcze można,
nieodzownie i z radością Ciebie naśladować.
Z chlubą dumie głosić,
wartości naszych czasów.
Udowadniać wszystkim swoją wielką klasę,
być nadobną damą przez owe wartości.
Złote serce chować pośród źdźbeł czystości.

18 386 wyświetleń
137 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!