Menu
Gildia Pióra na Patronite

A jeśli jesień to tylko złota...

😉
...
A jeśli jesień to tylko złota...
a jeśli liści to srebrne brzmienie...
przechadza się wiatr i strąca ciszę mrozem i słów uniesieniem...
delikatnie skrzy się brzoza
wiatr liśćmi delikatnie szeleści
skrzypce grają pajęczynami...
czas ostatnie chwile ciepłem i kolorami pieści...
srebrnie... zimnem zamykam okna...
srebrem... puste ławki czekają uliczne...
śniące fontanny zastygły śpiewem...
jesieni nadchodzi czas... refleksyjny... majestatyczny...
Anita Steciuk

Fb blog literacki Anity Steciuk anioł deszczu

15 420 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!