Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Powiedz...

A jeśli Ciebie już odnajdę
Dryfując marzeniem w przestworzach,
Szukając w deszczu kropli każdej,
To... rękę mi podasz?

Z uśmiechem do Ciebie podejdę
Na naszych niebotycznych drogach.
Nie widziałaś mnie nigdy pierwej,
To... jak mnie rozpoznasz?

Gdy zamknę w ramionach me szczęście
I ujrzę siebie w Twoich oczach,
jeśli tęcza, nad nami będzie
To... mogę Cię kochać?

http://www.youtube.com/watch?v=wAF8rrMuIww

2794 wyświetlenia
22 teksty
5 obserwujących
  • madameee

    1 April 2013, 11:23

    piękne!

    od zorro4, lontano, Sexoh't
  • giulietka

    8 March 2013, 19:45

    Romantycznie... ;)

  • misiek45

    7 March 2013, 23:41

    Piękny i tajemniczy Twój wiersz,czarujesz słowem-pozdrawiam Macieju:)

  • kruk55

    7 March 2013, 23:16

    o kurczę... nie spodziewałem się, że 'tak' zauważycie go
    kumpel zrobił z niego piosenkę, ale nie umiem wstawić na YT, mam na płytce i mogę wysłać e-milem
    dziękuję bardzo :))

  • Gaia

    7 March 2013, 23:14

    A jeśli wiatr wygrywa melodie znane
    i przywołuje tęsknie twoje imię
    to jak mogę się pomylić
    i nie rozpoznać....

    Nie mogłam się powstrzymać, aby dopisać. Piękny wiersz.
    Gratuluję i zabieram :)

  • 7 March 2013, 22:53

    Pełen niepewności ten wiersz, nieśmiałości. Mnie osobiście bardzo rozczulił :)

    Gdy zamknę w ramionach me szczęście
    I ujrzę siebie w Twoich oczach,
    jeśli tęcza, nad nami będzie
    To... mogę Cię kochać?

    Ta zwrotka jest moją ulubioną. Pisz, bo magię tworzysz.

  • Queyk

    7 March 2013, 22:51

    bardzo ładnie dobrane slowa...

  • 7 March 2013, 22:49

    Piękny wiersz:)
    Pozdrawiam.