Menu
Gildia Pióra na Patronite

👼Za Nową Nadzieję👼

A jednak to chyba prawda,
choć zdawało się to niemożliwe ...
myślałem, że to był fatalny błąd
a okazał się czynem właściwym,
którego nie planowałem
i sam nie wiem co myślałem, że będzie
ale teraz widzę, że zanim to się stało
to żyłem w fatalnym błędzie ...

Tamto życie
może mieć sens dopiero teraz,
kiedy widzę, że to co dla mnie dobre
to nie ja wybieram ...

Zawsze byłem zagubiony,
ale tym razem zgubiłem się całkowicie
i czuję, że to moc która nade mną czuwa
dała mi szansę i uratowała mi życie ...

Sam nigdy bym tutaj nie dotarł
i już nie zastanawiam się nad tym
czy gdybym o śmierć się nie otarł
to nadal tkwiłbym w impasie tamtym,
bo wiem że to On mi pomógł
dotrzeć w to bezpieczne miejsce
i błąkać się w trwodze bez domu
nie pozwoli mi już nigdy więcej ...

Dziękuję Ci za to wszystko,
bo nie wierzyłem,
że jeszcze dobrze w moim życiu być może,
i za to także,
że umieściłeś mnie niej tak blisko,
tej którą tak bardzo kocham ...
dziękuję Ci, mój Boże.

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących
  • Nie płacz Ewcia

    17 December 2021, 19:26

    Uwielbiam tę Twoją skruchę, pokorę.
    To, że walczysz o siebie, choć zapewne nie jest łatwo.
    Że nie odwracasz się od Boga, choć pewnie masz miliony wątpliwości, czy Cię wysłucha...

    I uwielbiam,
    że uwielbiasz swoją Joannę :))

    Ach ta miłość :) ♥️♥️♥️

    od Moon G, Michaelowa, Zigi7
  • Michaelowa

    17 December 2021, 19:16

    💋💋💋