Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zanikanie

a jednak smutek w tobie drąży
korytarze na nieczekanie, gdy
ciało w próżni, a dusza bo nie
chce wierzyć

gdy nikt nie widzi, że na wpół
do siódmej pękają wiersze i że
ranki bywają bose

by wtedy ostrożnie rozsupływać
mi włosy, a potem czernią nocy
łuki jaźni wyginać
(01.04.2012)

53 613 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • giulietka

    9 May 2012, 16:53

    Zabieram!

  • motylek96

    21 April 2012, 09:23

    tego z rana trzeba było mi