Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

a gdzie drzemie miłość może w futrze kota
może w twoich włosach gdy się w nich zaplątam

niedopitej kawie rozlanej w pośpiechu przelotnie rzuconym słonecznym uśmiechu

w twoich smutnych oczach gdy się w nich przeglądam
w pustych oknach domu gdy ciebie wyglądam

w chłodnym szumie wiatru gdy czesze korony
i w dotyku dłoni gdy masujesz skronie

tęsknym szepcie deszczu co stuka w wieczory
kiedy w snach przychodzisz z pożądania płonę

w dżemie truskawkowym na pysznej kanapce
w liście zostawionym na samotnej ławce

Sylwia Pryga

40 729 wyświetleń
285 tekstów
27 obserwujących
  • Alojzy Chromola

    31 December 2022, 23:41

    Bardzo ładnie.
    Wygląda na to, że miłość bywa wszędzie. Życzę odnalezienia i wzajemności.
    Pozdrawiam.

    • Sylwia P.

      1 January 2023, 00:17

      Tak, nawet nie trzeba się za bardzo rozglądać. A wystarczy patrzeć...
      Pomyślności w Nowym Roku 💥