Menu
Gildia Pióra na Patronite

A gdybym tak
przez kilka chwil
motylem stać się mogła

wysoko w górę unieść się
by w słońcu skrzydła ogrzać

na łące pachnącej wieloma kwiatami
ten jeden swój odnaleźć

przysiąść bym mogła
na miękkim jego płatku
zapachem nadziei
bym się karmiła

jak pięknie by było
przez jedną chwilkę
stać się motylem

otulona nadzieją
echem natchnienia

przenieść się w marzenia

zostać na dłużej

radosną chwilą zapomnienia..

11 299 wyświetleń
67 tekstów
27 obserwujących
  • Janya

    4 September 2014, 19:23

    Piekny wiersz Marcinie :)))
    dziękuje ślicznie:))
    pozdrawiam

  • MarcoPolo

    24 July 2014, 17:08

    A jak będziesz już motylem...

    Ćmo

    Tyś wolna zawsze jest

    Czego szukasz
    Czego chcesz

    Powiedz mi dlaczego
    do światła ciągle lgniesz

    Ty co w dzień śpisz
    a w nocy wiedziesz swe jasne sprawy

    Zatańcz dla mnie w takt ciszy
    zatańcz Motylu łaskawy

    Nie odlatuj proszę
    pozostańmy tę chwilę razem

    Ty jesteś dla mnie wszystkim
    natury kojącym obrazem

    Ty co wyłaniasz się z mroku
    a dostojnie wciąż milczysz

    Do bezsenności świata
    skrzydłami delikatnie pukasz

    Czego Ty ciągle pragniesz
    A czego Ty tutaj szukasz

    Odpowiedz mi teraz
    ja proszę tak szczerze

    Skąd się w Tobie ta tęskna miłość
    Miłość do światła bierze

  • Janya

    4 March 2014, 21:44

    Dziękuje Klaro;)) miło mi;))
    pozdrawiam;))

  • Fire and Blood

    4 March 2014, 21:39

    To jest piękne ! lubię motyle ;)
    Pozdrawiam

  • Janya

    22 February 2014, 10:58

    Dziękuje Wam:)))
    pozdrawiam:)

  • szaszlyk

    21 February 2014, 18:27

    Jak zwykle cudowny wiersz:D Pozdrawiam..magiczny

  • 21 February 2014, 05:55

    trzeba mieć marzenia trzeba ładne to

  • Janya

    20 February 2014, 20:48

    dziękuje dziewczyny;))
    pozdrawiam:)

  • Naja

    20 February 2014, 17:58

    Urocza ta chwila zapomnienia Natalio :-)))

  • Zielonooka27

    20 February 2014, 09:23

    Motylem jestem piękny wiersz