Menu
Gildia Pióra na Patronite

A gdybym tak
przeszła na drugą stronę
została na brzegu i nie bała się wody?

A gdybym tak
wciąż chciała iść, spełniała marzenia
nie bała się żyć?

A gdybym tak
dawała więcej niż trzeba było
nie czekając na resztę?

A gdybym tak
otworzyła okno, wpuściła powietrze
posiedziała jeszcze?

A gdybym tak
zabrała wszystko, powiedziała żegnaj
i skoczyła z urwiska?

A gdybym tak
wróciła do miejsca, gdzie wszystko się zaczęło
i skończyła dzieło?

Co by wtedy było?

Czy świat by się zmienił?

Czy ruszyłby z miejsca?

Czy stanął i przeżył?

25 756 wyświetleń
400 tekstów
37 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!