Menu
Gildia Pióra na Patronite

A gdybym tak
pewnego jasnego poranka
rozpłynęła się
z nocną mgłą w nieznane
gdybym sfrunęła
leciutkoradośnie i bezostrzeżnie
jak tamten skowronek
wczoraj popołudniu
gdy wczorajsze słońce
zalewało twój
wczorajszy uśmiech

czego byś szukał
rozbiegając te wczorajsze miejsca
przeklinając je z żalu
na mnie

bo choć rzeczy wczorajsze
tak świeże i piękne są
były
to chyba dziś
czas mi zwyczajnie
zniknąć

10 098 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!