Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdyby

A gdyby tak na świecie nie byłoby miłości
i codziennością byłby smutek?
Świat nie doznałby tylu niedogodności,
ludzie nie mieliby w sobie tylu trutek.
Może coś by się zmieniło w ludzkim nastawieniu,
emocje nie byłyby ważne.
Szukali by w czymś innym dopełnieniu
myśli mieli rozważne.
Życiem nasz rozum by kierował,
serce na bok byśmy odstawili,
każdy by swój potencjał marnował
swój sens w zamian za rozum zamienili.

6283 wyświetlenia
61 tekstów
2 obserwujących
  • misiek45

    31 October 2012, 23:39

    Życie bez miłości byłoby jak niebo bez gwiazd,ciekawy wiersz-pozdrawiam:)