Menu
Gildia Pióra na Patronite

* * *

a gdy zamkniesz mi oczy
poranną zorzą
rzęsy rozłożę pod twoimi stopami
skrzydłami motyla
pocałunkiem obdarzę
lica rumiane
od słońca
a gdy otworzysz swe oczy
gwiaździstą nocą
połóż swe dłonie rozgrzane
na sercu z kamienia
miłością obdarz
ramiona zamknięte
od końca
a gdy spojrzeniem
na spojrzenie odpowiem
ustami na ustach pieczątkę pozostaw
jak na powitalnym liście
od gońca

~ Dominika

47 969 wyświetleń
306 tekstów
144 obserwujących
  • Uczuciowa

    17 March 2014, 21:02

    Dziękuję ślicznie ;)

  • okter

    17 March 2014, 20:57

    Awatarze, gońcy mają szybkie ale gorące serca ;))

    podoba mi się wiersz, ładnie Dominiko.

  • awatar

    17 March 2014, 18:18

    czy chodzi tu o romans z gońcem UPC ?,
    podobno są młodzi i niesłowni

  • 17 March 2014, 14:28

    Ślicznie napisane.

  • krysta

    17 March 2014, 13:57

    uroczy wiersz
    pozdrawiam :)