Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przyszłość

a gdy upadną już technologie
stworzone przez mędrców świata
człowiek powróci do krzemienia
i do łuczywa w swych komnatach
do łask przywróci żeliwne fajerki
usłyszy żywy głos płomienia
przeprosi ziemię, pokłoni się niebu
na nowo pojmie sens istnienia

scenariusz taki jest możliwy
w nim prosta, zdrowa egzystencja
jeśli nas wcześniej nie unicestwi
szaleńcza sztuczna inteligencja

56 928 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!