Menu
Gildia Pióra na Patronite

PIELGRZYMKA WYPOMINKOWA(Miechów dąb papieski)

A gdy już zniszczą nas katolików
Tęczowi i czerwoni
A różowi przyjdą wyciąć dąb papieski
To czy w obronie doń
Przywiążą się zieloni

Mirosław

297 714 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    29 October 2019, 13:07

    Katolicy są najbardziej prześladowaną grupą religijną na świecie, właśnie przez Buddystów,Hinduistów i taak dalej. To kompletnie nie są religie pokoju, ale ja skupiłem się w wierszu na krajowym podwórku póki co. Relacje między religiami są bardzo skomplikowane i co najmniej nieprzyjazne. Dziękuję za Wasze wypowiedzi, wprawdzie spodziewałem się większej burzy mózgów, ale tutaj preferowana jest raczej liryka i odloty w psychodelię.

  • represjonowany

    28 October 2019, 23:07

    trafne słowa -- katolicy to też czerwoni wg miejsca zamieszkania ( wschodnia Europa) Buddyzm ma różową barwę a Hinduizm jest zgodny z naturą --- czy Oni są be...?

  • fyrfle

    28 October 2019, 13:58

    Wiele, co ludzkie, powinno być człowiekowi obce.

  • onejka

    28 October 2019, 13:18

    "Piękny" podział ludzi, taki ... nieludzki ?