Menu
Gildia Pióra na Patronite

Potrzebny jeden krok za dużo

„A czy ty w ogóle powinnaś wejść do środka? - zapytał z naciskiem lokaj. - Od tego, widzisz, właściwie wszystko się zaczyna.” L.Carroll, "Alicja w Krainie Czarów"

by zacząć współczesną historię kochanków
może spóźnionych o pół szczęścia
może bez szans na podróż dookoła świata
ale chętnych spróbować niebieskich migdałów
i biec przed siebie gdzie dreszcze poniosą
byle nie widzieć nigdy końca

mamy za sobą kilka pierwszych razów
myślą mową i uczynkiem
a wciąż się trzymamy
krok za daleko od dotknięcia bez granic

12 234 wyświetlenia
103 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!