Menu
Gildia Pióra na Patronite

O człowieku.

A człowiek? Cóż człowiek jest? Jedno tchnienie...
Całe życie dąży do czegoś szalenie,
a potem to rzuca, gdy w końcu zdobędzie,
rozpylając swą marność i nędzę wszędzie.
Człowiek destrukcją był i nią zostanie,
choć Bóg wyznaczył mu inne zadanie,
to dewastacja jest jego imieniem.
Wciąż jeszcze uczy się działać z sumieniem.

14 325 wyświetleń
136 tekstów
43 obserwujących
  • Irracja

    12 February 2011, 09:54

    ... człowiek... wszystko i nic świata...

  • marka

    2 July 2010, 20:54

    Tak, świetnie.
    Wiersz wywołał emocje.
    Gratulacje dla Autora.
    A literówki, zdarza się...
    Pozdrawiam Awatara i Poprawną.
    Miłego dnia
    marka

  • awatar

    2 July 2010, 01:32

    Człowieku ! to dewastacja forum i destrukcja czytelników ażeby przekazywać wierszyki z literówkami, a przekaz tego wiersza ?, że ogólna destrukcja i dewastacja ? wbrew planom Boga, który tchnął życie w tego człowieka ?, pozdrawiam =:)

  • marka

    1 July 2010, 11:22

    Fajnie zauważone.
    Człowiek niszczy, ale i zostanie rozliczony z tego przez Boga.
    Fajno napisano.
    pozdrawiam
    marka