Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

a cóż to za pobudka
w samym środku czarnej nocy
twój zimny pijany język
sunął niezgrabnie
po zewnętrznej stronie płatka
po rozgrzanym policzku
wzdłuż szyi do obojczyka
do miejsca w którym nocuje tęsknota

wszystko co się wydarzyło
niech tutaj właśnie pozostanie
upcham trochę w puchowe poduszki
by mieć blisko snu

Sylwia Pryga

40 647 wyświetleń
285 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!