Menu
Gildia Pióra na Patronite

A co gdyby...

A co, gdyby wojny nie było?
Gdyby to się nie tak potoczyło?
Gdyby ginąć nie było trzeba?
Gdyby miast Piekła dosięgnąć Nieba?
Gdyby nie było grobów bez imion?
Gdyby twój przyjaciel jednak nie zginął?
Gdyby nie było bombowców fali?
Gdyby nas tak nie skatowali?
Nie wiem co by wtedy było.
Wiem natomiast jak się skończyło.
Teraz krew, cierpienie i śmierć.
Teraz powietrze trujące jak rtęć.
Teraz godność nam zabrali.
Teraz wolność odebrali.
Teraz dni i noce szare.
Teraz nie chcesz żyć już wcale.
Teraz co dzień batów lanie.
TERAZ! Zacznie się powstanie.

2641 wyświetleń
20 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!