Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Ciekawą historię życie dopisze "

....
A było to tak...
Gdzie, kiedy, Kto z kim
Nie ma to znaczenia
Cudowni Mężczyźni
Bracia daję słowo
Obstawiali zakłady
Nie szukając zwady
Założyli się o ' dziewoję'
Myśleli długo:
Jakie podboje są skuteczne
Gdzie mieszka
Na wsi czy w mieście
Chcieli to wiedzieć koniecznie
Ile wiosen liczy
Czy ładna...czy miła...
Czy może serca będzie szczędziła
Dziewoja milczała
W tajemnicy to trzymała
Nieba przychylić, by chciała
Tylko, ona była strasznie
Nieśmiała - taka mała wada.
Bo wady też posiadała
Będąc w rozterce....
Targane serce w poniewierce

Pokochać może?
Daj jej na to czas
Dobry Panie Boże

Co się dzieje po latach
Historyja ciekawa
Pięknie się rozwija
A dziewoja jest czyjaś?
Jest swoja - Swojaczka
Pytanie ciekawe
Pewnikiem....
Dziewoja serce skleja
Kocha ludzi
Duszę w relację wkłada
Pokochać jedynego pragnie
Który wyjawi przed nią prawdę
Całą prawdę....szacunkiem obdarzy
Serce swoje odda w całości
Nawet, gdy nie brakuje w nim ości.
Ona gotowa duszę mu oddać i....
Wszystkie swoje dobra
Gdy chwila ku temu będzie sposobna

Jak będzie dalej...każdy myśli...

Co komu przeznaczone -
Musi być wypełnione!

25.10.2020
11:11

281 723 wyświetlenia
2733 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!