Menu
Gildia Pióra na Patronite

A akacje nadal

A akacje nadal
ponad horyzontem
w kolorowym ponczu
wypalonym słońcem
na obrzeżach haftowane
-umbrą

Marzeniami o dalekiej podróży
październik nasycony purpurą
na ramieniu jego wspomnień
wirujące kanarkowe listki

Ugier twarz ukrywa
pod malachitowym przejściem
do tajemniczego ogrodu

Wtem otwiera się brama
krople deszczu babie lato
w kadrze zatrzymują

Na poczerniałej gałązce
u pancernej starowinki

7629 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!