Menu
Gildia Pióra na Patronite

*«, Wiosna, »*

«*»*¯*«, _)) ♥ (( _ , »*¯*«*»
Za śnieżną górą ,hen za chmurami
Mieszkała wiosna razem z ptaszkami
Była cierpliwa i wciąż marzyła
By zima rządy swoje skończyła
Żeby odeszła w śniegach swych bieli
Spłynęła lodem w wodnej topieli
Wysłała rankiem w niebo sokoła
By swoim krzykiem zimę odwołał
Wrócił do wiosny z wieścią radosną
Zima odeszła więc przybądź wiosno
Gdy szła tak zwiewna w sukni w zieleni
Tam gdzie stąpała kwiat rósł na ziemi
Z włosów wyplotła piękne motyle
By obwieściły wiosenne chwile
Budziła dłońmi drzewa co spały
By śpiące pąki w liście zmieniały
Zakwitły łąki,świat pachniał majem
Za sprawą wiosny staje się rajem
Z dnia na dzień była bardziej radosna
Bo taka właśnie jest pani wiosna.
«*»*¯*«, _)) ♥ (( _ , »*¯*«*»

109 552 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • Pechowa_

    26 February 2013, 16:55

    Wiosennie z uśmiechem.. :)

  • 26 February 2013, 16:51

    Piękna wiosna:)
    Pozdrawiam.
    Ps. Zabieram te cudo:)

  • miramija

    26 February 2013, 08:04

    Jak tu dziś wiosennie na cytatach :) Bardzo ładny wiersz, zatrzymam sobie :)

  • agniecha1383

    26 February 2013, 01:17

    Cóż:)Nie tylko wzajemne rozmowy nas łączą ale jak widzę tematyka wierszy:)
    Aguś... i do mnie przyślij tego sokoła niechaj i dla mnie tę wiosnę przywoła...
    cudna Ta wiosna w wierszu...buziaki:)

  • kruk55

    26 February 2013, 00:08

    czyta się radośnie
    jak zaklinasz wiosnę :)