Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozpaczy ,,Zostań, zostań''

... Ani nie dosłyszałam
ta mgła przysłoniła prawdę o nas
ch(ciała)m rozkoszy

serc słyszeć bicie jeszcze nieraz
to był niefortunny wieczór
na niebie brakło gwiazd

nie wiem którą aleją
ale odeszłam
to był niefortunny wieczór

późno już
nadal nam nie świecą
ty widzisz szarą a ja mleczną biel

to był niefortunny wieczór
pogubiliśmy się
teraz ze świtem budzi echo

portret pamięci jak cień
to był niefortunny wieczór
do dzisiaj w oparach skrapla sen

.
© Krystyna Anna Szklarczyk
24.09.2020r./ 12:05
.
.
.
Inspiracja tekstem piosenki : ,,Zaczekaj aż opadnie mgła''

https://youtu.be/AWSIswBYHSA

70 240 wyświetleń
955 tekstów
61 obserwujących
  • Cris

    31 December 2020, 01:58

    Kati sercem dziękuję za odwiedziny i pozostawione słowa :)

    Wszystkim czytającym dziękuję :)

    Pozdrawiam serdecznie :)

  • kati75

    29 December 2020, 18:25

    Pięknie napisane Krysiu 🙂

    od Cris