Menu
Gildia Pióra na Patronite

żyłeś jak chciałeś (przyjacielu ...)

żyłeś tak jak chciałeś
na ciągłym rauszu
nieraz pytałem dlaczego ?
mówiłeś wtedy
że gwiazd chcesz dotknąć
ulecieć w górę
poszybować jak ptak
nieraz się z Tobą spierałem
że prędzej zapukasz do piekła bram
śmiałeś się ...
i piłeś dalej

odszedłeś tak jak chciałeś
na wielkiej bani ...
w ostatniej drodze
butelka Ci towarzyszyła
i tylko jedno chciałbym
zadać Ci pytanie przyjacielu
czy dotknąłeś w końcu gwiazd
a może jednak wrota piekieł
przed Tobą się otwarły ?

159 239 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    25 January 2011, 20:30

    ...a może teraz to niebo,
    tak nisko że nic już nie trzeba
    gwiazdy jak zboże pod palcami
    faluje, kołysze, leczy ziemskie rany...

    Adamie, smutek nie zawsze bywa ostatnim uczuciem, to nadzieja podobno umiera ostatnia, dlatego urzekł mnie ten wiersz...