Menu
Gildia Pióra na Patronite

Król śniegu

Żyjąc, gdzie codziennością jest lód
Nieobcy powinien mi być chłód
Nie przywykło serce i boli
Nie nauczy się lodu roli

(Ja)w kącie, zakurzona zabawka
Leży cicho, lecz serca czkawka
Zachowuje rytm duszy w ciszy
W wierszu, jak obraz światłem w kliszy

Pogodzona z losu wyrokiem
Odprowadza kamiennym wzrokiem
Ludzi, co na skamieniałości
Budują poczucie wartości

103 440 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
  • szpiek

    28 November 2014, 11:30

    miło, że tak sądzisz ;-)

  • szpiek

    30 April 2014, 12:36

    Piosenka idealnie pasuje, poczuć wiersz to najważniejsze ;)