Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fotografia XX

Życie poczęte na cmentarzu
Mieszamy z żywiołami
Najpierw z ogniem
Potem ze ziemią
Aż wreszcie dopełniamy wodą
A powietrze samo się wprosi
Bez pomruku sprzeciwu
Ze strony trojga pierwszych

Czas urodzi z tej Boskiej
Doborowej różnorodności
Kolejne radosne chwilę człowieczego losu
Który wcześniej będzie
Ekscytującym oczekiwaniem
Niepokojem i troskliwością
Konsekwncją modlitwą
Pracą wyobrażeniem
Wreszcie spokojem
Pewnością szczęścia
Które będzie w zasadzie
Towarzyszyło cały czas
Ale na końcu jest jakby
Eksplodowała euforia

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!